Entrar a Vivir.  2021


Què passa quan entrem en trànsit? Què succeeix en un moment d’èxtasi? Com experimentem una vivència catàrtica? Som només cos, només acció? Desapareix el sentit comú o adquirim el seny complet? Estem absents o presents, sols o en companyia? Què som durant aquests instants? Més animals i menys humans o viceversa? I què fem? Com ens comportem? Ens desprenem de la realitat per aconseguir arribar a aquests estats o estem veritablement connectats amb ella? I per què? De què serveix? És una via de resistència? Una capacitat evolutiva? Una medicina o un exercici d’equilibri?

Al llarg de la història, els éssers vius hem desenvolupat múltiples mètodes per alterar-nos la consciència: de formes ancestrals de curació col·lectiva fins a estats d’ànim més o menys passatgers, als quals arribem per diferents vies, pròpies o alienes, naturals o artificials, ja sigui ballant o cantant, mirant l’horitzó o bé fent esport, cuinant, rient, escrivint, meditant… Fins i tot caçant, com és el cas d’alguns animals. La capacitat innata que tenim per aconseguir estats d’ànims alternatius és comuna a totes les persones, un nexe d’unió que ens fa, d’alguna manera, més similars.

Entrar a vivir recorre diverses memòries, experiències i hàbits entorn del trànsit, l’èxtasi i la catarsis a través del so, el moviment, la llum, el cos, la música o el llenguatge, amb l’objectiu de formular més preguntes que respostes. Entrar a vivir és un testimoni escènic, un trajecte visual i una dissecció sonora en forma de conferència performativa i concert alhora, una instal·lació mòbil i una performance.


Credits


Commission: Teatre Lliure
Idea, Text, Music, Performance: Adriano Galante
Idea, Stage, Light, Sound, Technical Direction:  Marc Vilanova
Outside Eye: Sara Serrano
Costumes: Alessia Schoor i Datta Farm
Philosophical Counseling: Andrea Soto
Video: Carles Pons
Photos: Alessia Schoor, Silvia Poch, Antonio Navarro
Support: La Capsa, Convent de Sant Agustí i Konvent Puntzero.
© 2022 Marc Vilanova
© 2022 Marc Vilanova